top of page
20200526_182321[21158]A_edited.jpg
Zorgunit-gerealiseerd-door-Alforte

Typen zorgunits

De aanleidingen voor aanschaf van een zorgunit zijn divers. Alforte heeft zorgunit oplossingen voor elke zorgvraag.

 

Zorgunit gekoppeld aan uw huis

 

Soms heeft u, al dan niet tijdelijk, meer ruimte nodig op de begane grond. Onze zorgunits kunnen naadloos worden gekoppeld aan uw bestaande woning, zodat u beschikt over bijvoorbeeld een extra slaapkamer en badkamer.

 

Dit type zorgunit is een ideale oplossing wanneer u wordt geconfronteerd met een ernstige ziekte en toch thuis wilt blijven wonen. Maar ook voor zorgbehoevende ouderen en jongeren met een beperking biedt de zorgunit de mogelijkheid om in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen, maar toch te beschikken over alle benodigde faciliteiten.

 

Zorgunits voor een directe zorgvraag met een geaccepteerde indicatie worden vaak gefinancierd door de gemeente in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Om die reden worden deze units ook wel Wmo-zorgunits of Wmo-zorgkamers genoemd.

 

 

 

Losstaande zorgunit in uw tuin

 

Steeds meer kinderen kiezen er voor om de zorg voor hun ouders op zich te nemen. Het is dan heel praktisch om dicht bij elkaar te wonen, maar het liefst niet in hetzelfde huis zodat iedereen nog de gewenste privacy heeft. Een losse zorgunit in uw tuin geeft de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen, met de zorg van uw kinderen binnen handbereik.

 

De losse zorgunit in uw tuin staat wel bekend als mantelzorgwoning of kangoeroewoning. Een mantelzorgwoning is uw uw eigen comfortabele woning in de tuin, voorzien van alle gemakken en natuurlijk alle benodigde hulpmiddelen en faciliteiten.

 

Of het nu een zorgunit betreft of een mantelzorgwoning: in alle gevallen dient de uitrusting natuurlijk zorgvuldig te worden afgestemd op de zorgbehoefte. Dat kan variëren van lage drempels, hulpbeugels in de douche en speciale til-uitrusting bij uw bed, tot geavanceerde toegangs- en monitoringsystemen. Waar uw behoefte ook ligt: de zorgunits van Alforte bieden een geïntegreerde en kwalitatief zeer hoogwaardige oplossing.

 

 

 

Wmo-zorgunit

 

voor een extra woonruimte gekoppeld achter de bestaande woning

Wmo-zorgunit

 

voor een extra woonruimte gekoppeld naast de bestaande woning

haarlem.jpg

Mantelzorgwoning

 

voor een zelfstandige woonruimte vrijstaand in

de eigen achtertuin

Zorgstudio

 

wonen in een eigen huis onder deskundige begeleiding

Een maatwerk woonruimte op basis van een flexibel bouwsysteem 

met veel lagere kosten dan de traditionele bouwwijzen

 

De ideale oplossing om langer thuis te kunnen blijven wonen!

bottom of page