top of page
Zorgunit

Wooncomfort

Voor de zorgvrager is het van belang dat de zorgunit een prettige leefomgeving biedt. Daarnaast moet deze uiteraard ook voldoen aan alle technische aspecten en de gewenste veiligheidsvoorschriften.

 

Bouwbesluit 2012

 

De zorgunit op maat van Alforte voldoet aan het Bouwbesluit 2012 alsmede aan het Politiekeurmerk. Hiermee geeft het een passende invulling aan de gestelde eisen betreffende lichtintreding, ventilatie, isolate en veiligheid.

 

 

Wooncomfort

 

Echter, minstens zo belangrijk is het dat de woning een comfortabele leefomgeving biedt waarin de zorgvrager zich prettig voelt en zich gemakkelijk kan bewegen. Dit zijn aspecten waar Alforte veel aandacht aan heeft besteed en waarin wij een breed scala aanvullende producten aanbieden.

 

 

Bewegingsruimte

 

Vanwege de relatief kleine afmetingen van de zorgunit is het belangrijk dat de beschikbare ruimte zo efficient mogelijk wordt gebruikt en dat deze voldoende bewegingsruimte biedt bij bv. rolstoelgebruik of hulpmiddelen, zoals tilliften ed.

 

 

Bouw Advies Toegankelijkheid (BAT)

 

Bij het ontwerp van de zorgunit hanteert Alforte diverse richtlijnen, waar- onder Bouw Advies Toegankelijkheid (BAT), om de gewenste bewegingsvrijheid te waarborgen. 

Voor meer informatie kunt u BAT richtlijnen downloaden.

 

 

Woonkeur certificaat

 

Een woning met WoonKeur certificaat kent een hoger niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid dan de ‘standaard’ gebouwde woningen.

 

Bij nieuwbouwwoningen behoeden de eisen uit WoonKeur de individuele consument voor ontwerpfouten die nu of in de toekomst ongemak kunnen opleveren. Woonkeur staat voor een levensloopbestendige woning.

 

 

 

onze zorgunits voldoen aan de gestelde eisen en voorschriften 

 

en bieden u de gewenste bewegingsruimte, veiligheid en gebruikersgemak !

 

De ideale oplossing om langer thuis te kunnen blijven wonen!

bottom of page