top of page
Zorgunit

Ontzorging

Iedere zorgvraag is uniek en kenmerkt zich door specifieke behoeften. Alforte denkt graag met u mee, zodat u als gezin of familie bij elkaar kunt blijven wonen en daarbij zo goed mogelijk voorbereid bent op de veranderende zorgvraag. 

 

Bij de oplevering zijn in de zorgunit alle voorzieningen aanwezig, waarmee wordt voorzien in de directe behoefte van de zorgvrager en verzorger(s). Tevens worden in de zorgunit de voorbereidingen getroffen voor de -aannemelijke- behoeften in de toekomst.

 

De zorgunits worden zowel gebruikt door jongeren als volwassenen die een bepaalde beperking of handicap hebben. Ook bij een spierziekten als Duchenne en ALS of andere ziektebeelden zoals reuma, hersenaandoeningen en MS. 

 

De juiste hulpmiddelen kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren om de zelfredzaamheid van de zorgvrager te vergroten. Hierbij kan gedacht worden aan zaken zoals een douchestoeltje, hoog-laagbed, deurdrempel, afstandsbedieningen, rookmelders, in hoogte verstelbaar sanitair en keukeninrichting, maar ook aan automatische deurdrangers of geavanceerde elektronische sleutelsystemen e.d.

 

Eenvoudige hulpmiddelen en technische toepassingen bieden ondersteuning

voor een gemakkelijkere en comfortabelere leefomgeving 

 

Veiligheidmaterialen

 

Door het toepassen van vaak relatief eenvoudige onderdelen kan de veiligheid in uw woning aanzienlijk worden verbeterd. Hierbij kunt u denken aan opritjes voor drempels, beugels in toilet, antislip voor de badkamer vloer ed.

Domotica

 

De ontwikkelingen van technologie en diensten voor een betere kwaliteit van wonen en leven is een continu proces. Van afstandsbediening voor het licht, de gordijnen, de deuren of het doorspoelen van het toilet tot specifieke applicaties die met de smartphone te gebruiken zijn.

Automatische deurdrangers

 

Deuren met automatische deuropeners zorgen voor een gebruiksvriendelijke toegang. Voor mindervalide personen zijn ze een uitkomst.

Ook gebruikte deuropeners zijn beschikbaar : www.herverstrekking.nl 

Hulpmiddelen

 

Sport- en zorghulpmiddelen voor alle fases van het leven. Advies over producten en de veranderingen in de wet- en regelgeving rondom de vergoeding van deze hulpmiddelen.

Met een breed aanbod van nieuwe, gebruikte en demo voorzieningen ten behoeve van de revalidatie.

Electronisch sleutelsysteem

 

Het elektronische sluitsysteem biedt een flexibele oplossing ter vervan-ging van de sleutelkluisjes. De sleutel wordt via het internet verstrekt. en toegang is zo mogelijk met de NFC-smartphone.

Speciale rolstoelen

 

Het speciale stoel system biedt hoog zitcomfort en veel rijplezier. De gebruiker kan namelijk een ideaal evenwicht zoeken tussen wendbaar-heid en stabiliteit.

samen met onze partners is alle expertise aanwezig

en biedt Alforte u vanuit 1 aanspreekpunt de totale ontzorging

De ideale oplossing om langer thuis te kunnen blijven wonen!

bottom of page