top of page
Zorgunit-gerealiseerd-door-Alforte
Wmo-zorgunit of Wmo-zorgkamer

De Wmo-zorgunit van Alforte kan, met slechts beperkte bouwkundige aanpassingen, aan uw bestaande woonhuis worden gekoppeld.

 

Hierdoor kunt u op een veilige en comfortabele manier, zowel van uw huis als van de zorgunit gebruik maken waarbij u in uw bekende huiselijke omgeving blijft.

 

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo)

 

Gemeenten moeten er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015. Voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte is het mogekijk om de Gemeente als nieuwe gesprekspartner te laten meedenken over een passende woonoplossing.

 

Voorbeeld

In sommige gevallen kan de zorgvrager geen gebruik meer maken van de ruimtes zoals die zich op de etage in haar/zijn woning bevinden, zoals de slaap- en badkamer.  Een van de mogelijkheden is om de gewenste functies op de begane te plaatsen, door het realiseren van een zorgunit op maat.

 

 

Hieronder vindt u een aantal bestaande Wmo-zorgunits, zodat u een indruk van de werkelijkheid kunt krijgen.

Roden

 

Aandachtspunten

De waarborgen van de lichttoetreding in de bestaande woning door het achtergevelraam met daarbij slechts een beperkte breedte mogelijk door de resterende afstand tot de erfafscheiding met de buren.

 

Oplossingen

De doorgang van de woning naar de zorgunit is naast het raam gemaakt met daarbij een extra raam voor de ventilatie en licht. De breedte is aangepast waarmee er zelfs ook nog naast de zorgunit ruimte overbleef om te lopen.

Valkenswaard

 

In opdracht van de gemeente Valkenswaard gerealiseerd in een periode van 6 weken van kennismakingsgesprek met de bewoners tot oplevering.

 

Aandachtspunten

Voor met name de verzorgers voldoende bewegingsruimte rond de bedden en in het douchegedeelte. Een aanvullende opslagmogelijkheid voor de hulpmiddelen zoals een scootmobiel.

 

Oplossingen

De zorgunit heeft een breedte van 3.9m gekregen met een voorportaaltje voor extra oslagruimte en waarmee er ook een directe toegang naar de achterplaats mogelijk is geworden.

Alkmaar

 

In opdracht van de gemeente Alkmaar ... een Wmo-zorgunit op maat. 

 

Aandachtspunten

De schuinte van het  perceel met daarbij een beperkte ruimte achter de woning -door een aangrenzende sloot- en het behoud van lichttoetreding

in de woonkamer

 

Oplossingen

Om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken is een verspringing in de achterwand gemaakt. De dubbele deur aan de zijkant zorgt voor een goed lichtnivo in de bestaande woonkamer.

Eindhoven

 

Aandachtspunten

De schuin perceel met een beperkte ruimte achter de woning -door een achterliggende sloot- en de lichttoetreding in de woonkamer

 

Oplossingen

Om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken is een verspringing in de achterwand gemaakt. De dubbele deur aan de zijkant zorgt voor een goed lichtnivo in de bestaande woonkamer.

Hoe zou u het vinden als u bij een onverwachte ziekte

toch gewoon thuis kunt blijven wonen?

 

Nuenen

 

In opdracht van de gemeente Nuenen heeft Alforte de eerste Wmo-zorgunit op maat mogen realiseren.

 

Aandachtspunten

Behoud van de lichttoetreding in de bestaande woning en de toegang tot de garage en bijkeuken van buitenaf.

 

Oplossingen

Op basis van de modulaire bouwelementen van Alforte kon het ontwerp naadloos aansluiten op de wensen van de bewoners.

Eindhoven 

 

Aandachtspunten

Het perceel van het hoekhuis had aan de kant waar de zorgunit moest komen een schuine erfafscheiding.

Hierdoor was het plaatsen van een standaard container niet mogelijk.

 

Oplossingen

Door het innovatieve modulaire bouwsysteem van Alforte was het mogelijk de buitenwanden aan de desbetreffende zijde op 2 plaatsen te laten terugspringen. Hierdoor kon de gemeente Eindhoven en de familie een maatwerk oplossing worden aangeboden.

Westervoort

 

Aandachtspunten

De beschikbare breedte van het perceel van de tussenwoning slechts 540cm. Daarnaast was de voorkeur van de gemeente dat de zorgunit niet verder dan 4 meter vanaf de achtergevel zou komen, zodat het mogelijk was om vergunningsvrij te bouwen. Verder was het behoud van de lichttoetreding in de bestaande woning een pré.

 

Oplossingen

Daar waar de mede-aanbieders op basis van standaard container (maten) slechts beperkte mogelijkheden had-den, kon Alforte wel een maatwerk-oplossing aanbieden die voldeed aan de eisen.

De ideale oplossing om langer thuis te kunnen blijven wonen!

bottom of page